قبل از هر چیزی باید در نظر داشته باشیم در استایل دانشجویی ما باید طوری استایل کنیم که هم زیبا به نظر برسیم و هم چهارچوب و قوانین دانشگاه را هم رعایت کنیم. علاوه بر این به دلیل پوشیدن طولانی مدت، راحتی لباس بسیار حائز اهمیت میباشد. ما در این مطلب در مورد استایل دانشجویی دخترانه صحبت خواهیم کرد…
وقتی در مورد این استایل صحبت میکنیم، اولین چیزی که به ذهنمان میآید، مانتو اور سایز، شلوار جین و کفش کتانی میباشد؛ اما این استایل با تغییر جزئیات میتواند متفاوت یا خلاقانهتر شود. پوشیدن مقعنه به دلیل قوانین دانشگاه جز ثابت استایل دانشجویی میباشد.
مانتو
در حال حاضر مانتوهای اورسایز مورد توجه بیشتری قرار گرفتهاند، اما مانتوهایی نسبتا جذب هم، همچنان طرفدار خودش را دارد. مانتو جذب کوتاه یا مانتو کتی برای محیط دانشگاه مناسب نیستند، اما مانتو جذب با دامن فون تا زیر زانو یا حتی میدی (لباس متوسط) با جزئیات کم و یا مانتو جذب راسته بلند چاکدار به خصوص برای افراد لاغر اندام بسیار انتخاب شیکی برای استایل دانشجویی است.
در مورد مانتوهای اور سایز تنوع خیلی بیشتری وجود دارد. مانتو با طرح چهارخانه جز آیتمهای پر طرفدار استایل دانشجویی است. اما مانتو با پارچه ساده هم به همان اندازه مورد توجه قرار میگیرد. قد مانتوهای اور سایز میتواند بسیار متنوع باشد. حتی برای دانشگاه امکان پوشیدن مانتو کوتاه اور سایز وجود دارد. استایل مانتو شومیزی با شلوار بگی و یا مام استایل با ونس و کوله هم برای تمام ایام سال مناسب است. فقط بسته به فصل جنس پارچه لباس تغییر میکند. به طور مثال در پاییز مانتو مخمل کبریتی با شلوار جین و در زمستان شکت طرحدار فوتر و یا در بهار مانتو شومیزی لینن و شلوار بگی لینن بسیار مناسب است.
البته که امکان پوشیدن مانتو اور سایز بلندتر هم وجود دارد. به طور مثال مانتو تا زانو یا کمی زیر زانو با شلوار مام استایل و یا مام فیت و یا مانتو اور سایز میدی (تا مچ پا) در رنگهای خنثی و ساده با جین اسکینی و کفش لوفر (کالج) یا کتونی بسیار مناسب میباشد.
مانتو رسمی
برای افرادی که به استایلهای رسمی علاقه دارند هم مانتوهای رسمی مانند مانتوهای اداری با قد متوسط و شلوار راسته پارچهای به رنگ مانتو همراه کفش چرم تخت یا با پاشنه سه تا چهار سانتی و کیف زنانه بزرگ انتخاب درستی است.
شلوار
مدل شلوار بسته به مانتو و سبک استایل انتخاب میشود. بازه شلوارهای مناسب دانشگاه از شلوار جین اسکینی تا شلوار راسته پارچهای و شلوار بگی جین گسترده است. البته که لگینگ (شلوار لگ) اصلا جایی در استایل دانشجویی ندارد. و البته از شلوارهای زاپدار هم بهتر است استفاده نشود، مگر اینکه زاپ آن باز نباشد.
شلوار مام استایل و مام فیت
شلوار مام استایل یا مام فیت جین و یا کتان در این استایل بسیار مورد توجه قرار گرفته است. شلوارهای مام استایل و مام فیت به دلیل فرم و ایستایی و قابلیت بالا برای استایل شدنی که دارند، در این استایل بسیار کاربردی هستند. داشتن دستکم یک شلوار مام استایل و یا مام فیت از واجبات کمد یک دانشجو است.
شلوار جین اسکینی (جذب)
شلوار جین اسکینی بسیار پر کاربرد هستند. قابلیت ست شدن بسیار خوبی دارند و تقریبا در تمام استایلها کاربرد دارند. بخاطر مدلشان هم با ونس و انواع کفش پیادهروی ست میشوند، هم با لوفر (کفش کالج). داشتن حداقل یک اسکینی ترجیحا در رنگ آبی یا سرمهای برای داشتن استایلهای متنوع دانشجویی بسیار کمککننده است. بهتر است به دلیل مسائل بهداشتی در روزهایی که طولانی مدت در دانشگاه حضور دارید از پوشیدن شلوار اسکینی اجتناب کنید.
شلوار بگی
شلوارهای بگی در جنسهای متنوع در فروشگاهها موجود هستند. یکی از پر تکرارترین شلوار بگی از جنس جین هست، البته هم شلوار بگی جین کاغذی و هم بگی جین زخیم دوخته میشود. شلوار بگی کرپ هم طرفدار زیادی دارد و در فصل گرم شلوار بگی لینن بسیار مورد توجه قرار میگیرد.
برای استایل دانشجویی شلوار بگی جین و لینن بیشترین کاربرد را دارند. شلوار جین سرمهای و دودی و لینن در رنگهای روشن و پاستلی پرکاربردتر هستند. معمولا شلوار بگی با ونس به خصوص سفید استایل میشود.
شلوار راسته پارچهای
این مدل از شلوار بیشترین کاربرد را برای استایل رسمی در محیط دانشگاه دارد. معمولا با مانتو کرپ اداری رنگ خنثی و تیره و کفش تخت و یا پاشنه کوتاه چرم استایل میشود.
شلوار بوت کات ( دم پا)
شلوار بوت کات در دو جنس جین و کرپ بسته به باقی آیتمهای استایل انتخاب میشود. شلوار دمپا با مانتوهای تا زانو یا کمی کوتاهتر مناسب دانشگاه است. معمولا این فرم از شلوار جین با ونس استایل میشود و جنس کرپ شلوار بوت کات برای استایل دانشجویی با لوفر و هم ونس قابل استایل شدن است.
البته تنوع شلوار به همین موارد ختم نمیشود، ما در این مقاله فقط در مورد مدلهای پرطرفدار و پرکاربرد برای محیط دانشگاه صحبت کردیم.
کفش
با وجود تنوع بسیار زیاد در مدلهای کفش اما کفشهای مناسب دانشگاه بسیار محدود است. کفشهای با پاشنه بلند و صندل جز مدلهایی است که برای محیط دانشگاه نامناسب است. به دلیل زمان طولانی حضور در دانشگاه و پیادهرویهای دانشگاه انتخاب کفش بسیار حائز اهمیت است. کفشهای پیادهروی، ونس ،کانورس،لوفر (کالج) و کفشهای طبی چرم شیک بهترین انتخاب برای استایل دانشجویی است. درمورد کفش برای استایل دانشجویی باید هزینه کرد و بسیار به جنس و راحتی آن توجه کرد. اگر به استایل رسمی و پوشیدن کفش با کمی پاشنه علاقه دارید حتما به راحتی آن توجه کنید.
اکسسوری
اکسسوری در استایل دانشجویی تنوع زیادی ایجاد میکند. مهمترین اکسسوری دانشجویان کیف آنها است. آیتمی که لازمه استایل دانشجویی است و بسیار پر کاربرد است. درمورد کیف بهتر است از کوله پشتی های مناسب استفاده شود تا در صورت سنگینی فشار کمتری به مهرههای ستون فقرات وارد شود. کیفهای دستی بیشتر مناسب استایلهای رسمی دانشجویی است. دانشجویان رشتههای هنر در استفاده از اکسسوری پیشتاز هستند و استایلهای پر از اکسسوری خلاقانه دارند که به استایل هنری نیز معروف است. استفاده از زیورآلات، ساعت، شال گردن به خصوص در فصول سرد در بین دانشجویان بسیار مرسوم است.
رنگ در استایل دانشجویی
با توجه به سن دانشجویان رنگ بسیار در این استایل مهم است. رنگهای خیلی شارپ مانند زرد و قرمز برای کل استایل خیلی مناسب محیط دانشگاه نیست و برای آیتمهای اصلی بهتر است از رنگهای خنثی و یا رنگهای پاستلی و رنگهای پختهتر استفاده شود. البته که شما میتوانید از رنگهای به اصطلاح جیغ برای اکسسوری و جزئیات استایل، مانند کیف یا شال گردن، استفاده کنید. برای آشنایی بهتر با ست کردن رنگ استایل دانشجویی در مقاله ست کردن لباس مبحث رنگ را مطالعه کنید.
منابع: